036-5219160
0 items

WACHTLIJST INFORMATIE

Vanwege de grote interesse in lidmaatschappen voor onze prachtige golfvereniging, waar we als vereniging uiteraard heel blij mee zijn, hebben wij bij Golfclub Almeerderhout een wachtlijst. Wij kunnen helaas niet iedereen direct toelaten en lid maken van onze vereniging. We zouden wel willen, maar zelfs onze 27-holes baan heeft een maximum aan het aantal leden dat zij kan bedienen.

Als vereniging vinden  we het belangrijk dat iedereen ongeacht leeftijd, handicap of geslacht een even grote kans krijgt om lid te worden van onze vereniging. Wij doen niet aan aanmeldbrieven, motivaties of voordrachten, maar kiezen voor het werken met een objectief puntensysteem, wat aan de hand van een aantal criteria bepaalt wie wanneer kan instromen. De criteria zijn zorgvuldig gekozen en sluiten aan bij de filosofie van de vereniging.

De wachtlijst geldt voor alle golfers die lid willen worden met uitzondering voor het Jeugd- en Studentlidmaatschap. Voor, daluren- en Par 3 lidmaatschappen gelden vaak beperktere wachttijden.

Wat kunt u allemaal doen als u op de wachtlijst van Almeerderhout staat

Voordat u leest hoe de wachtlijst precies in elkaar zit, wil plaatsing op de wachtlijst niet zeggen dat u niet al kunt starten met golfen! Sterker nog, we bieden als golfclub ruime mogelijkheden aan om alvast uw golfvaardigheden te verbeteren, onderdeel te worden van de vereniging en aan een aantal clubwedstrijden mee te doen. Een opsomming van zaken die u kunt doen als u op de wachtlijst staat.

 • Gebruik maken van de trainingsfaciliteiten

  U kunt met een dagkaart onbeperkt gebruik maken van onze oefenfaciliteiten zoals de Driving Range en de putting- en chippinggreens met uitdagende bunkers en schuine liggingen.

 • Lessen volgen bij één van onze 5 golfPro’s

  Onze Golfacademy biedt niet alleen privélessen aan, maar ook in groepsverband worden lessen verzorgt voor golfers met verschillende handicaps. Kijk op onze Golfacademy voor meer informatie omtrent deze mogelijkheden

 • Wachtlijst wedstrijden

  Een aantal maal per jaar verzorgt de ledencommissie voor alle leden die op de wachtlijst staat een wedstrijd. Afhankelijk van uw golfvaardigheden zijn er diverse programma’s op die dagen.

 • Gebruik van onze horeca faciliteiten

  Ze zeggen wel eens dat Golfclub Almeerderhout het mooiste terras heeft van Almere. Met uitkijk op de afslagplaats van de Par-3 baan en de Markermeerlus en de 9e holes van de lussen IJmeer en Markermeer, met de grote waterhindernis die een approach uitdagend maakt, pas voor de green én de puttinggreens zou het zo maar eens waar kunnen zijn.

Werkwijze van de wachtlijst.

Om iedereen een reële kans te geven lid te worden geschied de instroom per leeftijdsgroep. Iedere leeftijdsgroep krijgt een percentage van de totaal beschikbare plaatsen in het betreffende jaar. Dit aantal Beschikbare Reguliere Plaatsen (BRP) wordt jaarlijks vastgesteld aan de hand van de onderstaande berekening.

Om iedereen een even grote kans te geven lid te worden, worden de beschikbare reguliere plaatsen verdeeld over 6 leeftijdsgroepen volgens een vast percentage van 15% per groep en 2 x 5% voor specifieke leeftijdsgroepen zoals hieronder is aangegeven:

LEEFTIJDSGROEP % VAN BRP
1.  20-27 jaar ➔ 15% + 5%
2.  28-35 jaar➔ 15%
3.  36-50 jaar➔ 15%
4.  51-65 jaar➔ 15% + 5%
5.  66-75 jaar➔ 15%
6.  >75 jaar ➔ 15%

Puntensysteem wachtlijst per 01-01-2023

Onderwerp
Golfclub Almeerderhout kent verschillende lidmaatschapsvormen met beperkt speelrecht die omgezet kunnen worden naar een regulier lidmaatschap.
 • Business lidmaatschap op naam, dus niet de “label speler”
 • Daluren lidmaatschap
 • Par 3 lidmaatschap
Relatie
De partner van een lid krijgt progressief extra prioriteitspunten. En prioriteit wordt gegeven aan ouders van kinderen die betrokken zijn bij de vereniging.
 • Partner 1 jaar lid
 • Partner 2 jaar lid
 • Partner 3 jaar lid

Als ouders hun kinderen aantoonbaar regelmatig halen en brengen en zich   inzetten voor Kids Golf krijgt iedere ouder na 1 jaar prioriteitspunten.

Jaren op de wachtlijst
Hoe langer men op de wachtlijst staat des te meer punten men krijgt. Om voor de punten in aanmerking te komen moet men vanaf de aanmelddatum minimaal de genoemde periode op de wachtlijst staan.
 • 1 jaar
 • 2 tot 3 jaar
 • Meer dan 3 jaar
Handicap/WHS index
Wanneer een persoon op de wachtlijst gedurende het jaar zijn/haar handicap verbetert dan geldt voor het toekennen van punten op de wachtlijst altijd zijn/haar WHS geregistreerde handicap. Handicap zelf doorgeven aan secretariaat voor 1 september.
 • HCP < 12 (we ronden af op hele getallen)
 • HCP 13 – 24
 • HCP 25 – 36
 • HCP > 36
Overige extra prioriteitspunten
 • Clubbelang: Potentiële leden die iets kunnen bijdrage aan de vereniging worden gewaardeerd met extra prioriteitspunten.
 • Dames: Om meer dames lid te laten worden krijgen deze extra prioriteitspunten. Dit criterium geldt niet voor de leeftijdsgroep ouder dan 66 jaar omdat de verhouding M/V ongeveer 60/40 is bij deze ledengroep.