036-5219160

Masterclass Tourcaddie Europese DP World

Het nieuwe trainingsseizoen voor de NGF-voorjaarscompetitie 2024 is woensdag 27 september van start gegaan met een presentatie van Martijn Oosterhout over course management en performance gericht trainen. Vooraf had de horeca gezorgd voor een stamppotten buffet en met het mooie weer is het geheel een bijzondere clubavond geworden voor de competitiespelers. En dat in de week tussen de Solheimcup en de Rydercup, de ultieme matchplay wedstrijden van het golf.

Martijn Oosterhout, zelf ook een uitstekende speler, is een aantal jaren tourcaddie geweest voor Will Besseling en is nu tourcaddie voor Johannes Veerman (USA) op de Europese tour. Martijn sprak uit eigen ervaring hoe spelers zich voorbereiden en spelen op de wedstrijdbanen.

Hoe kan het scoren beter, is een vraag die wij, competitiespelers, graag beantwoord zien, want: “Als ik nu op die hole, dan… “; “Op de drivingrange ging het nog zo goed”; “Ik speelde best goed, maar de score had zeker 5 slagen beter kunnen zijn”.

Verbeterpunten zijn er zeker te vinden door goed course management. Daarbij spelen aspecten, zoals (reële) kennis van je eigen spel, strategie vanaf de tee, approach strategie naar de green, commitment bij keuzes en de voorbereiding op de wedstrijd.

Ook performance gericht trainen speelt een belangrijke rol. Hoe zorg je ervoor dat je ook echt kan uitvoeren tijdens de wedstrijd, wat is geoefend op de drivingrange of op en rond de green.

Martin maakte op een leuke en met veel interactie met de aanwezigen zeer helder, hoe hier op de Europese Tour mee wordt omgegaan.

Het thema coursemanagement en performance gericht trainen staat ook centraal in het komende competitietraining seizoen. Samen met Golfacademie, ZorgGroepAlmere en TC is er nieuw trainingsprogramma opgesteld, gericht op effectief trainen, course management en fysieke conditie.

We hopen dat de competitiespelers met velen aan dit programma gaan deelnemen voordat de competitie start.

De TC wil graag iedereen bedanken, die geholpen heeft om deze mogelijk te maken, o.a. de administratie en ondersteuning vanuit de vereniging en de horeca.

De Technische Commissie