036-5219160
0 items

WAT IEDER LID MOET WETEN 

Voor nieuwkomers valt er altijd heel wat uit te vinden. We willen u graag op weg helpen met een aantal ins en outs van Golfclub Almeerderhout.

Lidmaatschap

Golfclub Almeerderhout kent verschillende vormen van lidmaatschappen of speelrechten. Afhankelijk van het soort lidmaatschap en handicap (minimaal 54) heeft u toegang tot de 27-holes baan en/of de Par 3 baan. Uiteraard op basis van beschikbaarheid. Daarnaast kunt u onbeperkt gebruik maken van de oefenfaciliteiten t.w. de drivingrange, de oefengreens, oefenbunkers en puttinggreen.

Receptie

De receptiemedewerker geeft de starttijden uit en handelt de greenfee formaliteiten af.

Vóór u de baan ingaat, meldt u zich altijd eerst bij de receptiemedewerker of via de zuil in de hal voor het verkrijgen en/of bevestigen van uw starttijd en het betalen van de eventuele greenfee of andere zaken.

Caddiemaster

De caddiemaster draagt onder meer zorg voor:

 • een gastvrije ontvangst van spelers
 • het toezien op het naleven van regels, etiquette en baanreglement
 • het zicht houden op algemeen gedrag in de baan
 • het controleren van speelgerechtigheid
 • veiligheid in de baan.

Marshal

Een marshal controleert in de baan of uw label, kleding en golfuitrusting in orde zijn. Uw label  moet zichtbaar en voorzien van een geldige jaarsticker aan uw tas worden gedragen. Zij kunnen u ook verzoeken om wat sneller te spelen, omdat u flights achter u ophoudt en er ruimte is ontstaan tussen u en de flight voor u.

Voor een goed verloop van het spel in de baan is het belangrijk de aanwijzingen van de caddiemaster en de marshal zorgvuldig op te volgen.

Groeten

Almeerderhout is een club met veel leden. Het zal niet mogelijk zijn iedereen persoonlijk te kennen. Het is evenwel een goede gewoonte elkaar in het voorbijgaan te groeten. In de baan, in en rond het clubhuis en bij de driving range.

Schoeisel in de baan

Toegestaan schoeisel:

 • golfschoenen, golflaarzen en sportschoenen.

Niet toegestaan schoeisel:

 • voetbal- of hockeyschoenen
 • naaldhakken
 • slippers

In het restaurant en op de trappen zijn uitsluitend normale schoenen of golfschoenen met softspikes toegestaan, mits schoon.

Kleding in de baan

Niet toegestane kleding:

 • vale (spijker)broek
 • gescheurde (spijker)broek
 • joggingpakken
 • voetbalbroeken of andere zeer korte broeken
 • blouses/shirts met inkijk
 • topjes met spagettibandjes
 • singlets
 • naveltruitjes.

Materiaal

Iedere speler moet tijdens het spelen altijd een golftas met clublabel voorzien van juiste jaarsticker of geldig greenfeelabel bij zich hebben.

Kinderen.

Het is niet toegestaan, mede uit veiligheidsoverwegingen, dat jonge kinderen (die geen lid zijn) zich in de baan en/of oefenfaciliteiten begeven. Ook niet onder toezicht van hun ouders of begeleiders.

Doorlaten

Het is van belang dat uw speltempo zodanig is dat u de voor u spelende flight bijhoudt. Wanneer u langzamer speelt dan de achteropkomende flight of voor u is een hole leeg, dan moet u deze flight doorlaten. Stap even opzij en zwaai als teken dat u ze doorlaat gaan. Dit verhoogt ieders spelplezier. U voelt zich niet opgejaagd en de ander staat zich niet te verbijten. In het weekend bepalen mede de standingregels of doorgelaten moet worden of niet. Voordat u naar uw bal gaat zoeken laat u door.

Afstand houden / veiligheid spelers

Vanzelfsprekend denkt u aan uw medespelers. Houdt rekening met uw lengte en ‘wind mee’ en neem voldoende afstand. Speel nooit richting de green als zich daar nog spelers bevinden. Gebeurt het om wat voor reden dan ook dat uw bal een andere speler in gevaar dreigt te brengen of zou kunnen doen schrikken, waarschuw dan door luid FORE te roepen. Vervolgens zorgt u dat u bij de eerste de beste gelegenheid even naar de betreffende flight/speler toeloopt om uw excuus aan te bieden. Dit is geen overdreven geste.

Greenkeepers

Om onze baan in topconditie te houden wordt er dagelijks hard gewerkt door de greenkeepers. Zij hebben altijd voorrang. Wacht altijd tot u een sein krijgt, dat ze u gezien hebben en dat u mag slaan. Roepen heeft geen zin. Door de machines of oordoppen horen ze u niet. “Lamp aan betekent Niet slaan”.

Plaggen terug leggen en pitchmarks repareren

Werk zelf mee aan het mooi houden van de baan. Leg na het slaan de plag terug, hoe klein ook en hoe ver u hem ook geslagen heeft. Repareer altijd uw pitchmark en als u ze ziet óók die van een ander. Het gaat tenslotte om uw eigen baan.

Labels

U behoort te allen tijde een geldig lidmaatschapslabel duidelijk zichtbaar aan uw tas te dragen.

Telefoons

In het clubhuis, op/rond de oefenfaciliteiten en in de baan is het gebruik van mobiele telefoons niet toegestaan.

Ballenmandjes

Breng de mandje(s) die u op de drivingrange bij het oefenen gebruikt hebt na afloop weer terug naar de verzamelplek bij de ballenautomaat.

Driving range

Als het erg druk is op de Driving range dan kunt u naar een afslagplek aan de overzijde van de drivingrange gaan.

Parkeren

Parkeer uitsluitend op het parkeerterrein en niet voor het clubhuis. Ook niet voor “eventjes”. Er zijn op het parkeerterrein een aantal gereserveerde plekken, laat deze vrij.

Winterregeling

In de periode van 1 november tot 1 maart is de winterregeling van toepassing. De toestemming tot het gebruik van trolleys/handicarts kan dan afhankelijk van het weer worden aangepast. In zijn algemeenheid blijft gelden, dat het in natte maanden altijd beter voor de baan is om geen trolleys maar draagtassen te gebruiken. Check daarom altijd de website voordat u komt spelen.

Roken

Om overlast te voorkomen hebben we een rookbeleid. Het is niet toegestaan te roken in het clubhuis. Op het terras bij het restaurant is een speciaal gedeelte waar gerookt mag worden. In het overdekte gedeelte van de Driving Range en tijdens de golflessen geldt het rookverbod eveneens.

Vaste activiteiten

Seniorenochtend

Elke maandagochtend, behoudens feestdagen, wordt door de Seniorencommissie een 9-holes inloopwedstrijd georganiseerd voor senioren dames en heren met een handicap van +0 t/m Clubhandicap 54.

Damesochtend

Elke dinsdagochtend wordt door de Damescommissie een wedstrijd georganiseerd voor dames met een handicap van +0 t/m Clubhandicap 54.

Dinsdagavond dames

Elke dinsdagnamiddag van 1 april tot 1 oktober wordt door de Dinsdagavond Damescommissie een wedstrijd georganiseerd voor dames met een handicap van +0 t/m Clubhandicap 54. Start vanaf 17.00 uur. Na afloop van de wedstrijd is het een goede gewoonte om met elkaar een hapje te eten.

Herenochtend

Elke woensdagochtend wordt door de Herencommissie een wedstrijd georganiseerd voor heren over 18 holes met een handicap van +0 t/m Clubhandicap 54.

Woensdagavondcompetitie

Elke woensdagavond vanaf mei tot september is er een competitieve, sportieve en gezellige strokeplaywedstrijd (inloop) over 18 holes. Het is gebruikelijk dat aansluitend een hapje gegeten wordt. Deelname is in principe voor alle handicaps, maar voor de puntentelling wordt een maximale handicap van 18,0 toegestaan. Minimale leeftijd is 16 jaar. De woensdagavondcompetitie heeft een eigen website (www.woensdagavondcompetitie.nl).

Donderdagavond Clubwedstrijd

Elke donderdagavond vanaf eind mei tot september wordt er vanaf 16.30 uur gestart voor een 9-holes stablefordwedstrijd met ⅞ handicapverrekening. Deelname handicap van +0 t/m Clubhandicap 54.

Opzeggen

Uiteraard hopen we dat u heel lang lid bij Golfclub Almeerderhout blijft. Mocht u het lidmaatschap toch willen opzeggen dan vindt u de richtlijnen hiervoor in de statuten / huishoudelijk reglement, welke op de website te vinden zijn.

Reserveringsreglement

Het reserveren van een starttijd is 2 weken van te voren mogelijk in het tweede halve uur van ieder uur.
Het eerste halve uur van ieder uur is vrij voor inloop. Starten vindt dan plaats op basis van binnenkomst, en binnen 1½ uur na binnenkomst (indien beschikbaar).

Voorwaarden en spelregels:

 • Bekijk altijd eerst de baanstatus op de website.
 • Er kan gereserveerd worden voor 9 of 18 holes.
 • Alle spelers dienen zich uiterlijk een ½ uur voor hun afgesproken starttijd te melden bij de receptie alwaar eventuele wijzigingen in starttijd worden medegedeeld. Bij niet op tijd melden vervalt de starttijd en zal een nieuwe starttijd aangevraagd moeten worden.
 • Het is niet toegestaan om starttijden voor anderen te reserveren als u zelf niet meespeelt.
 • Op de dag zelf is het niet mogelijk telefonisch te reserveren voor leden. Dit is wel toegestaan met introducé(’s), greenfeespelers, mits er starttijden in het tweede halfuur beschikbaar zijn.
 • Beschikbare starttijden zijn afhankelijk van baanonderhoud, wedstrijden, de al gereserveerde starttijden en de voorziene baanbezetting.
 • Greenfeespelers mogen afslaan van maandag t/m zondag binnen de te reserveren starttijden. Voor reserveren bellen na 14:00 uur.
 • Een introducé mag 5 x per jaar uitgenodigd worden om tegen introductie tarief te spelen, alle dagen van de week, ongeacht met wie hij/zij meekomt. De introducé speelt met en in dezelfde flight als het introducerende lid.
 • De minimale speelvaardigheidseis voor introducés en greenfeespelers door de week is Clubhandicap 54 (GVB).
  Op zaterdag geldt voor greenfeespelers een minimale handicap voor Heren 28.0 en voor Dames 32.0.
  Voor introducés is de minimale handicap op zaterdag en zondag Clubhandicap 54 (GVB).
 • Groepsreservering (vanaf 13 personen) kan aangevraagd worden bij het secretariaat, telefoon 036-52 191 32 of via e‑mail secretariaat@almeerderhout.nl

Telefoonnummer receptie voor reservering starttijd (na 14:00 uur): 036-52 191 60.

Inlogprocedure ledengedeelte op website Golfclub Almeerderhout

 • Klik op de login-button op deze website
 • Als gebruikersnaam vult u uw lidcode bij Golfclub Almeerderhout in zonder spaties.
 • Het wachtwoord is uw geboortedatum in de vorm van ddmmjj. Als uw geboortedatum 7 januari 1969 is, dan is het wachtwoord 070169.

Nadat u voor de eerste keer bent ingelogd, kunt u een eigen wachtwoord in te stellen. Dit kunt u doen door direct na het inloggen op de knop ‘Wachtwoord wijzigen’ te klikken. Eerst voert u uw wachtwoord in en daarna twee keer het door u gekozen nieuwe wachtwoord.