Nieuws van de Bedrijvencommissie

PROGRAMMA 2019

De data waarop de wedstrijden van de businesscompetitie verspeeld worden zijn donderdag 4 april, donderdag 9 mei, vrijdag 14 juni, vrijdag 5 juli en vrijdag 16 augustus. De jaarlijkse, geheel verzorgde bedrijvendag wordt gehouden op vrijdag 6 september.

Op 27 september wordt een Ryder Cup wedstrijd gespeeld tegen de businessclub van Heelsum op onze baan.

Na de zomerperiode worden er, afhankelijk van de weersomstandigheden,  wintergolfwedstrijden gespeeld. Na afloop van de 9-holes shotgun wedstrijd zal een lid van de businessclub een korte inleiding houden over zijn/haar bedrijf.

 

Nieuwe leden van de businessclub 2019

Berger BV (Richard Berger)

EC Advies en consultancy (Eric Cramer)

Csar (Kevin Pronk)

Mindcampus (Pieter Lieverse)

Multicombinatie (Walter Kielholtz)

Perfacta (Frank Volmer)

Robbertsen consultancy (Cees Robbertsen)

Sportmedisch Centrum Almere (Hans Tossijn)

Technische Unie (Peter Exmann)

Toppers Consult (Jan Toppers)

H&B Multimedia (Niek Petstra)

 

UITSLAGEN 2018

De Businesscompetitie 2018 is gewonnen door Verwoert Installatietechniek (Dennis Verwoert). Makor/Muller werd fraai tweede. Custom Built Golf Clubs (Ruud Visser) won met overmacht het  Rabobank Birdie klassement.

De eerste 5 plaatsen van de businesscompetitie 2018:

1. Verwoert Installatietechniek

2. Makor/Muller

3. Custom Built Golf Clubs

4. Xciting

5. KBenP

 

De wedstrijd van de bedrijvendag op 28 september is gewonnen door het team dat bestond uit Peter van Beugen, Rudy Stokvis, Jan en Martin van den Berg met 52 slagen netto; Dennis Verwoert, Rob Nansink, Erwin van den Heuvel en Toby Boerlage werden met een netto score van 55 knap tweede.

De neary op IJmeer 4 werd gewonnen door Carla Raap en op Gooimeer 8 door Yorick Boendermaker. De nearist to the line werd een prooi voor Antonio Navarrete. De sloopauto van Schurer-Kamphuis werd geraakt door Rob Scheerder.

Op 16 oktober werd de wedstrijd gehouden op de Haarlemmermeerse tussen de kampioenen en nummers 2 van de businesscompetities van de HC. Met grote overmacht werd Almeerderhout, vertegenwoordigd door Verwoert Installatietechniek (Dennis Verwoert en Rob Nansink) en Makor holding (Erik Makor en Loek Muller), eerste. Een prachtige prestatie!

Etiquette

In het vuur van het spel is het mogelijk dat iemand even geen oog heeft voor de etiquette, de standaard regels die op iedere golfbaan gelden. Daarom lijkt het ons nuttig enkele belangrijke regels onder de aandacht te brengen, in de wetenschap dat vrijwel al onze sponsoren en bedrijfsleden hiervan prima op de hoogte zijn en de regels correct naleven.

 • Kijk op de green of u een pitchmark heeft gemaakt en repareer deze. Ziet u een pitchmark die een andere speler vergeten is, repareer deze dan ook.
 • Haal nooit de bal met uw putter-kop uit de hole om beschadiging te voorkomen.
 • Als u een plag uit de teebox of fairway slaat, leg deze terug en druk het even aan.
 • Als u uit de bunker moet spelen, loop deze dan van de lage kant in en hark de bunker daarna weer even netjes aan. Het is al vervelend genoeg om uit de bunker te moeten spelen en als de bal dan ook nog in een voetstap ligt is de straf 3x zo zwaar.
 • De witte pijlen voor de green geven de grens aan waar u met uw trolley of buggy mag komen. Dit om te snelle slijtage voor de green te voorkomen.
 • Zet uw trolley of buggy alvast in de richting van de volgende hole zodat u ná het uitholen niet terug hoeft te lopen en daarmee de spelers achter u onnodig ophoudt.
 • Als u deze regels respecteert is die nu komt overbodig, maar voor de zekerheid: het is not done met de trolley of buggy tussen de bunker en de green te rijden.
 • Rij niet met uw trolley of buggy over de teebox!
 • Verliest uw flight afstand op de flight voor u, terwijl ze achter u steeds staan te wachten, laat dan door! Ook als u zoekt naar uw bal, terwijl achter u spelers naderen, laat dan door. Dat vergroot het spelplezier.
 • Tip bij het doorlaten op een Par 4 of 5 als er spelers op de teebox achter u staan. Als zij hebben afgeslagen en u heeft uw bal gevonden, speel deze dan terwijl de flight achter u komt aanwandelen! Zo kunt u met uw flight meewandelen met de naderende flight na hun 2e schot en maakt u intussen ruimte voor de volgende flight om te kunnen afslaan.

 

Handicapregistratie voor leden van de businessclub bij Golfclub Almeerderhout

Bijhouden handicapregistratie voor € 41,00 (inclusief bijdrage NGF) per kalenderjaar normaal € 75,00 in 2018). Het aantal personen dat daar gebruik van kan maken komt overeen met het aantal wildcards, zoals vermeld in het contract. Wat krijgt men hiervoor?

 • Handicapregistratie
 • Collectieve aansprakelijkheidsverzekering van de NGF (tijdens de uitoefening van de golfsport op secundaire basis WA-verzekerd, inclusief buitenlanddekking). Het eigen risico bedraagt € 125,00 per gebeurtenis)
 • Wordt automatisch ieder jaar verlengd, mits opgezegd voor 1 november