Spelen vanaf de tees

A. Voor alle heren met handicap +0 t/m 36 staat het vrij te spelen van de witte, gele, blauwe, rode of oranje tees, waarbij wordt opgemerkt dat de witte tees in het bijzonder bedoeld zijn voor maandbeker 1-spelers (hcp +0 t/m 11.4). Heren met een handicap tussen 36 en 54 dienen te spelen van geel, blauw, rood of oranje. Aan heren met baanpermissie is het alleen toegestaan te spelen onder begeleiding van een speler met minimaal handicap 36 of met een professional.
B. Voor alle dames met handicap +0 t/m 36 staat het vrij te spelen van de gele, blauwe, rode of oranje tees, met de opmerking dat de gele en blauwe tees in het bijzonder bedoeld zijn voor maandbeker 1-speelsters (hcp +0 tot en met 11.4). Dames met een handicap tussen 36 en 54 dienen te spelen van de rode of oranje tees. Aan dames met baanpermissie is het alleen toegestaan te spelen onder begeleiding van een speler met minimaal handicap 36 of met een professional.
C. De marshall mag trage spelers naar een kortere tee te sturen als hij/zij zich niet aan de tee-aanbevelingen houdt. Als iemand qualifying speelt, kan dat voor hem/haar betekenen dat hij/zij zijn ronde niet qualifying kan afmaken. De Q-spelers doen er dus verstandig aan rekening te houden met de aanbevelingen.