Golfclub Almeerderhout_header
 
IMG_2922
Regeldagen Almeerderhout

Op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 januari vonden in totaal 4 regelsessies plaats om de kennis van geïnteresseerden bij te spijkeren in verband met de regelwijzigingen die 1 januari 2019 zijn ingegaan. De weergoden waren ons dit jaar ter wille, de baan was het hele weekend gesloten waardoor er geen verleiding was om te gaan spelen!

Lees verder

 
 
handjes
Vrijwilligersmiddag baanonderhoud

De 63e vrijwilligersmiddag baanonderhoud staat gepland op donderdagmiddag 14 februari 2019
Als gebruikelijk beginnen we om 12:30; melden in het greenkeepershuis en klaar om ca. 15:00. Aansluitend krijgt u een toelichting over een onderwerp over de baan, afgesloten met een drankje.
U wordt weer van harte uitgenodigd om deel te nemen.
Gaarne als u wilt en kunt, voor een goede organisatie, een bevestiging-mailtje naar aejdoyer@gmail.com of intekenen op de lijst in de hal.

Lees verder

 
 
CrossCountry
Cross Country 2019 maakt zijn opwachting!

Het gaat weer gebeuren! Op zaterdag 6 juli 2019 gaat de 27 holes baan dicht voor de Cross Country 2019. De dag waar de ‘ronde’ niet de klassieke hole 1 t/m 18 is maar een parcours over maximaal 14 holes kris-kras over de hele golfbaan.

Nou jullie zeggen golfbaan… wij zeggen: ’ "gemaaid", "minder gemaaid", "niet gemaaid", bomen, struiken, terrein, kortom onze pannenkoek’.
Jij zult je afvragen waarom? Nu, omdat wij zorgen voor een parcours vol met verrassingen en super leuke uitdagingen. Je gaat op plekken komen waar jij en je bal nog nooit zijn geweest! Dat maakt de Cross Country spectaculair, een ware belevenis, vol van gezelligheid waar de spelers tijdens het spel voorzien worden van lekkere drankjes en hapjes. Kortom… een groot golffeest dat je echt niet mag missen!

Genoeg redenen om de agenda op zaterdag 6 juli 2019 leeg te laten en er bij te zijn. En iedereen kan meedoen (vanaf 16 jaar), dus jij ook! Houd de aankomende nieuwsbrieven goed in de gaten waar we je op de hoogte houden van onze vorderingen en waarin we je laten weten wanneer je je kunt inschrijven. Maar let op… wees er snel bij want we hebben plek voor slechts 250 spelers.

Wij zien jullie graag en hou er rekening mee verrast te worden. Tot 6 juli dus!

Kristian Iske en Eric Vis

 
 
yoga
Golfers Yoga Club

Voeg met beoefening van yoga voor golfers kracht en afstand toe aan je golfswing. 

Lees verder

 

 
 
578-de-golfregels-verleden-en-heden
Van de regelcommissie

Regel van de week: R 6 Het spelen van een hole

6 1-b (1) In Matchplay: Wanneer een speler de hole start van buiten de afslagplaats, mag de tegenstander vragen een bal opnieuw te slaan (zonder straf), de speler heeft dan nog steeds “de eer”.
6 1-b (2) In Strokeplay moet de speler opnieuw vanaf de juiste plek slaan (met twee strafslagen), de slag zelf telt niet mee, corrigeert hij niet volgt diskwalificatie!
6 2-b (6) Wanneer de bal binnen de afslagplaats in het spel is ( bv na een air-shot of na het nemen van relief), mag de (een) bal worden opgenomen en opnieuw worden op-geteed zonder straf.
De eer op de eerste hole wordt bepaald door de wedstrijd commissie anders door het lot!
De eer wordt bepaald door de bruto score behaald op de voorgaande hole.
Wanneer er gespeeld wordt volgens het “ready golf principe”, mag een speler die de eer heeft, wanneer hij klaar staat om te slaan en aangeeft dat hij wil slaan, als eerste slaan.