Golfclub Almeerderhout_header
 
wintergolf
Van de baancommissaris

De baan is nu gesloten maar zo gauw het kan wordt deze weer geopend. Zolang de vorst doorgaat zal dit wel met wintergreens zijn en dat is niet zomaar.

Because of the frost, every golfer should make a large arc around the greens. Because the foot- and trolley tracks, sometimes also pitch marks, cause lasting damage. By crushing the grasses in frosty condition, the tips of the stems are broken off, resulting in long-term injuries to the leaf structures, which usually take weeks or months to regenerate.

Dus voor iedereen geldt: Niet lopen en dus ook niet even je bal pakken, Niet putten of chippen op de zomergreens.

Dan kunnen we als de winter voorbij is weer snel genieten van onze fantastische greens.

 
 
logo-almeerderhout-fc-met-jaartal
Uitnodiging tot inschrijving Par 3 wedstrijd

Hierbij nodigen wij u uit om u in te schrijven voor deze maandelijks terug kerende wedstrijd op de 1e zondag van de maand, Par 3 baan - 9 holes.
Het seizoen gaat van start met de wedstrijd op zondag 3 februari 2019. Voorop staat de gezelligheid en “kruk en crack” spelen bij elkaar in de flight.
Wij hopen u te mogen verwelkomen.

Tot dan !
Ans & Tola

 
 
NGF pas 2019
NGF pas, jaarsticker

De NGF passen en jaarstickers 2019 liggen klaar bij de receptie.
Bij uw eerstvolgende bezoek kunt u deze ophalen.

 
 
yoga
Yoga voor Golfers

Afgelopen woensdagmiddag lag de golfbaan, met een mooie laag sneeuw bedekt, er prachtig bij. Gegolft werd er niet. Wie er wel waren, waren de deelnemers aan de yogales! Met een mooie opkomst was de zaal vol. ’t Was gezellig, we hebben een warming up en een aantal uitdagende oefeningen gedaan. Volgende week zien we elkaar weer!

Begin het seizoen goed, kom alvast in beweging!
Zaterdag a.s. (morgen) is er ter kennismaking nog een gratis inlooples van 30 minuten van 10:30-11:00. Er zijn nog een paar plaatsen vrij, dus heb je interesse of wil je ervaren of het iets voor je is en vind je ’t leuk om een halfuurtje mee te doen, stuur dan i.v.m. de planning een kort berichtje aan info@golfersyogaclub.nl.

Woensdagmiddag gaat de eerste les van een serie van 6 met als thema “Mobiliteit en stabiliteit, de basis van de golfswing” van start.
Bij voldoende animo kunnen er ook op andere momenten groepjes volgen.

 
 
578-de-golfregels-verleden-en-heden
Van de regelcommissie

Regel van de week
R 5 Het spelen van een golfronde

5.2-a De beperkingen ten aanzien van het oefenen op de baan voor de wedstijd in Strokeplay, gelden voor de speler en niet de Caddie!
5.2-b Een speler mag oefenen op de baan nadat hij zijn laatste ronde van de dag heeft voltooid.
5.3-a De speler moet starten met spelen op exact de door de wedstrijdleiding aangegeven tijd. Zo niet diskwalificatie!

Lees verder