Clubkampioenschap strokeplay senioren

11 en 12 Juli is er onder nagenoeg ideale weersomstandigheden gespeeld voor het clubkampioenschap strokeplay voor senioren.
Het was de eerste keer dat dit kampioenschap (evenals alle volgende) in 3 categorieën werd gespeeld. De reden voor het experiment zijn:

• Ook hogere hanicappers een kans geven om met deze spelvorm met gelijkwaardige tegenstanders te strijden.
• Wat meer leven en gezelligheid rond de wedstrijd en in het clubhuis.
• Een betere baan bezetting.

Duidelijk is dat die doelstellingen allemaal zijn gehaald en mogelijk zelfs wat te veel.

In 2019 waren er 45 deelnemers, dit jaar 94. Leven en gezelligheid in het clubhuis was buitengewoon. Zeker de 2e dag toen de laatste flights binnen moesten komen was de belangstelling op het terras enorm. De betere baan bezetting is meer dan gehaald. Met 94 deelnemers die niet allemaal even snel zijn, ontstonden er toch wachttijden zowel bij de wissel als in de baan. Voor volgende clubkampioen-schappen moeten we overwegen of we die wachttijden voor lief nemen of het aantal deelnemers beperken. Suggesties voor oplossingen zijn van harte welkom.

We hebben in 2 dagen in alle categorieën een spannende strijd gezien met veel mooi en enthousiast golf. Hoogtepunt was wat spanning betreft de dames categorie 1, waar 2 dames na 36 holes gelijk eindigden en er dus een sudden death play-off gespeeld moest worden op IJmeer 9. De eerste ronde leverde weer een gelijke stand op, maar de 2e ronde op dezelfde hole bracht, onder groot enthousiasme van de ruim 60 personen op het terras, de beslissing.

Bert Molenaar deed als voorzitter van het bestuur zijn eerste prijsuitreiking en hij deed dat voortreffelijk. Voor de categorie heren 1 werd door een rekenfout de verkeerde deelnemer naar voren geroepen, maar dat kon snel ter plaatse worden hersteld.

Een aantal prijswinnaars was helaas al vertrokken, zij kunnen hun prijs ophalen bij de receptie tot 15 augustus 2020. De dan nog niet opgehaalde prijzen vervallen.

Het eindresultaat was als volgt:
Dames categorie 1
1 Carolien Algie
2 Femke van Soest
3 Maud Nyman

Dames categorie 2
1 Ingrid Blaauw
2 Hanke de Kort
3 Elly Kapteijn

Dames categorie 3
1 Heleen van Elk
2 Wiarda van den Bergh
3 Corrie Bierman

Heren categorie 1
1 Peter Patist
2 Patrick van der Wouw
3 Niek Petstra

Heren categorie 2
1 Martin Hanzen
2 Ruud Jurres
3 Baldo Morris

Heren categorie 3
1 Patrick Jackson
2 Ralph Pans
3 Gerk van Staveren

De complete uitslag wordt gepubliceerd op de website onder de tab meerronde wedstrijden.

De wedstrijdleiding
Fred Wickel, Robin van Noppen, Wim Symons en Raymond van Santen