Vertrouwenscontactpersoon

Iedereen die sport, moet dit kunnen doen in een veilige omgeving. Wanneer je te maken krijgt met seksuele intimidatie is dat een teken dat die omgeving niet meer veilig is. Blijf er niet mee rondlopen! Signaleer het en praat erover met iemand in wie je vertrouwen hebt. Op die momenten kan het prettig zijn om met iemand van de club te praten en advies te krijgen. Daarom heeft Golfclub Almeerderhout een tweetal vertrouwenscontactpersonen aangesteld op wie iedereen die lid is van de golfclub een beroep kan doen indien hij of zij te maken krijgt met seksuele intimidatie.

Wat doet een vertrouwenscontactpersoon?

De vertrouwenscontactpersoon heeft als taak te luisteren naar je verhaal en je te adviseren en te begeleiden met betrekking tot de procedure aangaande het indienen van klachten ten aanzien van seksuele intimidatie. Daarbij is de vertrouwenscontactpersoon op de hoogte van de mogelijkheden die er zijn om hulp te krijgen. Informatie wordt strikt vertrouwelijk behandeld en er gebeurt niets wat je niet weet. De vertrouwenscontactpersoon is er voor mensen die zelf slachtoffer zijn, maar ook voor mensen die geen slachtoffer zijn maar een vermoeden hebben, dan wel melding of klacht krijgen, van seksuele intimidatie bij een ander.
Heb je behoefte aan een gesprek, neem dan contact op met een vertrouwenscontactpersoon van club. Wil je iemand buiten de golfclub spreken dan kan je ook terecht bij het NOC*NSF-meldpunt.

Vertrouwenscontactpersonen Golfclub Almeermeerderhout
Geurt Cuppen en Caty Asscher-Sonius
Hun telefoonnummers en e-mail adressen kan je vinden op de website, ledenpagina’s -> commissies

NOC*NSF-meldpunt
Telefoon 0900 – 202 55 90
Dit nummer is 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar.