Aantal laadpunten voor elektrische voertuigen verdrievoudigd

De huidige laadpaal voor elektrische voertuigen (EV) is ongeveer 6 jaar geleden geplaatst. Het toenemend aantal hybride auto’s vanaf 2013 vroeg om laadmogelijkheden op de golfclub. De huidige vraag naar laadmogelijkheden neemt sterk toe, doordat steeds meer leden en bezoekers volledig elektrisch rijden. De huidige paal is niet groot genoeg om 2 EV’s met voldoende capaciteit te laden. Daarom heeft GC Almeerderhout in het najaar van 2019 besloten 4 extra laadpunten met voldoende capaciteit te gaan plaatsen.
Afgelopen woensdag 1 april zijn er 4 extra laadpunten (twee laadpalen) geplaatst op de daarvoor gereserveerde plekken. Deze 4 nieuwe laadpunten zijn alleen voor EV-only voortuigen, de oude laadpalen blijven beschikbaar voor alle overige hybride auto’s.
De voorlopige capaciteit is 4 x 11 kW. Dat is per laadpunt een laadsnelheid van ongeveer 60 km per uur. Dus als u uw auto aansluit en vervolgens 9 holes speelt dan heeft u na een totaal verblijf een bereik van ruim 150 km geladen in uw EV-batterij. Als er 4 elektrische auto’s gelijk tijdig laden dan kan het voorkomen dat er 44 kW wordt afgenomen. In dat geval blijft er nog voldoende capaciteit over voor de overige installaties in het clubhuis en de vraag vanuit greenkeeping.

De laadpalen zijn geschikt voor alle laadpassen. De laadpunten zijn verbonden aan de provider Greenflux, vanaf heden JoulZ. In een volgende nieuwsbrief zullen wij verder ingaan op de tarieven die Joulz zal rekenen voor het laden. Greenflux hanteerde tot 1 april een starttarief van € 0,50 en een variabel tarief van € 0,30/kWh. Wij verwachten dat Joulz vergelijkbare tarieven zal hanteren.