Vrijwilligersmiddag baanonderhoud

De 76e vrijwilligersmiddag baanonderhoud staat gepland op donderdagmiddag 12 maart 2020 van 12:30  tot 15:00 uur. Met aansluitend een verhaal van een onderwerp uit de baan met een drankje na.
U bent weer van harte uitgenodigd om deel te nemen. Stuur uw bevestiging-mail naar aejdoyer@gmail.com of intekenen op de lijst in de hal.

Op 13 februari waren we, ondanks de slechte weersvoorspelling, met 11 onverschrokken deelnemers; 10 oudgedienden en 1 nieuweling. Pas in de ochtend waagden we te vertrouwen op het voorspelde ‘droge gaatje’ van de buienradar. Enkelen zagen er toch nog van af (en hadden achteraf ongelijk) of wilden hun gezondheid niet tarten. De baan was weliswaar kletsnat, maar het was het van 12:45 tot 15:00 droog met zelfs een zonnetje erbij; precies wat we nodig hadden. Met 9 vrijwilligers en 3 greenkeepers hebben we bij Markermeer 5 omgevallen bomen verkleind en al eerder afgezaagde takken verkleind en op takkenrillen gelegd tbv insecten, kleine dieren en beschutting voor reeën. Dat in ieder geval de reeën hier gebruik van maken, bleek wel uit het feit dat toen we aankwamen zij opschrokken en vertrokken. Voor het lichtere werk was er voor 2 vrijwilligers een Gator met aanhanger op het pad van Gooimeer om afgewaaide takken te harken en te verzamelen zodat het er weer netjes uit ziet. Leuk en bevredigend, maar ook wel zwaar werk, dat door iedereen op zijn eigen inspanning niveau  kon worden uitgevoerd. Na afloop een welverdiend warm/koud drankje waarbij Jan enkele toekomstige veranderplannen in de baan liet zien.

Enkele opmerkingen van de deelnemers achteraf:
“Leuk om een keer echt met greenkeepers iets samen te doen en niet alleen van een afstandje naar ze te zwaaien.”
“Mooi om te zien dat je zo’n enorme stapel takken netjes weg kan werken in één middag.”
“Lekker gevoel om tussen de buien door heel bewust de felle opklaringen mee te maken, dat geeft een kik.”

Hopelijk stimuleert dit verslag u tot inschrijven voor 12 maart! Probeer het eens of opnieuw.

Tot 12 maart, Ewoud Doyer, lid baancommissie