Iedereen heeft kans een clubkampioen te zijn

Zoals bij de meesten bekend, organiseren de MatchMakers gedurende het jaar allerlei verschillende wedstrijden. Sommige daarvan, zoals de Maandbekers en de Clubkampioenschappen, hebben een meer ‘serieus’ karakter, terwijl andere, zoals de Gouden Ringen wedstrijd en de Wildwedstrijd, een ‘fun’ karakter hebben.

Uitgangspunt van de MatchMakers is dat we altijd zoveel mogelijk mensen deel willen laten nemen, ongeacht het karakter van de wedstrijd. Bij de Clubkampioenschappen was dat uitgangspunt soms lastig te realiseren, voornamelijk doordat veel mensen geen behoefte hadden om zich te meten met de beste spelers en speelsters van de vereniging.

Om de Clubkampioenschappen interessanter te maken voor een grotere groep leden, hebben we besloten om vanaf dit jaar alle Clubkampioenschappen (Foursome, Strokeplay en Matchplay) te organiseren in drie verschillende categorieën, welke aansluiten op de categorieën die we bij de Maandbekers hanteren. De Clubkampioenschappen par-3 werden overigens de laatste twee jaar al op deze manier georganiseerd.

Iedereen met een handicap kan vanaf dit jaar dus binnen de eigen handicapcategorie strijden om het Clubkampioenschap. Ter aanvulling hierop mogen spelers zelf kiezen of ze in een categorie met een lagere handicap schaal dan hun eigen (gezamenlijke) handicap willen spelen. Hierbij willen we iedereen vragen om in te schrijven en daarmee dit experiment een succes te laten worden!

Inschrijven voor de (voorronde) van de Foursome CK, in maart, is op dit moment al mogelijk. Raadpleeg hiervoor het besloten gedeelte op de website.

Met sportieve groet,
De MatchMakers