In de spotlights van de bedrijvencommissie

SportMedisch Centrum Almere (Hans Tossijn)

Wij zijn een praktijk die zich gespecialiseerd heeft in het behandelen van sportblessures, orthopedische revalidatie, manuele therapie en kinderfysiotherapie.
Binnen het Sport Medisch Centrum Almere werken 7 fysiotherapeuten.
Onze visie is dat iedere sporter, ongeacht zijn/haar niveau behandeld wordt als een topsporter. Dat houdt in dat alle blessures, indien nodig, door verschillende fysiotherapeuten/specialisten beoordeeld worden en er altijd sprake is van een actieve revalidatie: training die sportgericht is om recidiveren van klachten te voorkomen.
Onze kinderfysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in het behandelen van de jonge sporter (4-18 jaar) met een blessure.
Verder zijn er een diƫtist en een sportarts bij ons werkzaam. De sportarts houdt blessure-spreekuren en doet sportkeuringen.
Roger Fortanier, mijn compagnon en ook een enthousiaste golfer, is geregistreerd sportfysiotherapeut en handtherapeut. Ikzelf ben G.P.A.-geregistreerd golffysiotherapeut, manueel therapeut en sportfysiotherapeut. Voor het begeleiden van golfers vullen wij elkaar dan ook mooi aan.
Lage rugklachten zijn de meest voorkomende blessures tijdens golf. Een groot deel van deze blessures kan voorkomen worden door een goede warming up en een gericht oefenprogramma.