Bedrijven

De komende Periode willen wij graag bedrijven, die deel uitmaken van onze businessclub, aan onze leden voorstellen. Momenteel heeft de businessclub zo’n 70 bedrijven als lid (zie www.almeerderhout.nl/bedrijven).
De aftrap wordt verricht door Energie Planeet waarvan de eigenaar/directeur Roland de Wit is. Energie Planeet sponsort de Smartflower, die voor de vereniging gratis energie opwekt.
EnergiePlaneet b.v. over EnergieTransitie!
Iedereen praat erover, maar weinigen kennen de werkelijke impact van Energietransitie. Veelal wordt het gebracht als een overgang naar Zon- en Windenergie. Was het maar zo eenvoudig. De kosten van een volledig duurzame energiehuishouding zijn enorm en de afnemers van energie zullen zich moeten aanpassen. De prijs van energie wordt afhankelijk van het moment waarop je het nodig hebt of wenst terug te leveren.
EnergiePlaneet b.v. is speler op de markt van energie en wisselt energie uit tussen opwekkers en gebruikers, zonder tussenkomst van een energiebedrijf.
Het model is volledig technologie gedreven en vraagt om goede ontwikkelaars van ‘Intelligente software’. Het model is disruptief en maakt de mega-grote energiebedrijven overbodig. De kosten zijn derhalve lager en leveren echte besparingen voor de gebruiker of meer opbrengsten voor de opwekker.
Voorlopig is het model alleen beschikbaar voor de zakelijke aangeslotenen op het net, maar zeker ook nuttig in de toekomst voor kleinverbruik.