Vrijwilligersmiddag baanonderhoud

De 72e vrijwilligersmiddag baanonderhoud staat gepland op donderdagmiddag 14 november 2019.
We beginnen om 12:30 uur; melden in het greenkeepershuis en we zijn om ca. 15:00 uur klaar. Aansluitend volgt een toelichting over een onderwerp over de baan, afgesloten met een drankje.
U bent weer van harte uitgenodigd om deel te nemen. Gaarne als u wilt en kunt, voor een goede organisatie, een bevestiging-mailtje naar aejdoyer@gmail.com of intekenen op de lijst in de hal.

Op 10 oktober hebben we met 11 deelnemers in 4 teams met redelijk weer (2-3 buien) weer diverse taken uitgevoerd. Vanwege de natheid konden geen zware voertuigen of aanhangers de baan in. 3 Vrijwilligers hebben 3 greenkeepers geassisteerd bij hun dagelijkse taken. Dit keer waren dat respectievelijk teeboxen verzetten inclusief afvalbakken legen/ballenwassers bijvullen, rijpaden effenen en sprinkler koppen vrijmaken van woekerend gras. 8 Man/vrouw sterk hebben bij de par 3 baan op diverse plekken woekerende bosrank weggehaald inclusief zoveel mogelijk wortels daarvan. Hoog tijd want sommige struiken en bomen waren hard op weg ‘het loodje te leggen’.
Ik heb na afloop een verhaal over fauna dilemma’s en ideeën daarover op ons terrein verteld onder het genot van een drankje. Ondanks het wat mindere weer was iedereen enthousiast over weer een mooie middag.

Ewoud Doyer, lid baancommissie