Vrijwilligersmiddag

De 70e vrijwilligersmiddag baanonderhoud staat gepland op donderdagmiddag 12 september 2019.

We beginnen om 12:30; melden in het greenkeepershuis, we zijn om ca. 15:00 klaar. Aansluitend volgt een toelichting over een onderwerp over de baan, afgesloten met een drankje.

U bent weer van harte uitgenodigd om deel te nemen. Gaarne als u wilt en kunt, voor een goede organisatie, een bevestiging-mailtje naar aejdoyer@gmail.com of intekenen op de lijst in de hal.

Op de 69e middag van 8 augustus hebben we met 8 deelnemers weer eens een zeer oude taak opgepakt: het vullen van muizengaten. We hebben met handboren een nieuwe methode uitgeprobeerd. De gaten eerst goed uitboren en ze daarna zo diep mogelijk opvullen om later inzakken zo veel mogelijk te voorkomen. De rechterkant van Markermeer 9 hebben we op die manier aangepakt. Aangezien het hier heel veel gaten betrof, waren we hier lang mee bezig. Dat er naast potentiele enkelbeschadiging veel ballen verloren gaan in de gaten bleek wel aan het aantal opgeboorde ballen. De volgende stap is om het boren met een machine te doen om zo het tempo te verhogen. Als gebruikelijk had Jan Buman na afloop een verhaal over de baan voor de deelnemers, waarnaar onder het genot van een drankje werd geluisterd.

Ewoud Doyer, lid baancommissie