En zo zijn de International Youth Games weer voorbij!

Zondagavond 4 augustus keerde de Almeerse equipe die had meegedaan aan de IYG 2019 weer terug in Almere. In de bagage maar lieft 150 medailles! Ook de golfers van Almeerderhout hebben hier rijkelijk aan bij gedragen.

Vorige week berichten wij u al over de goede resultaten in de Mixed Texas Scramble wedstrijd en de Foursome. De laatste golfwedstrijd van het golftoernooi was een individuele stableford wedstrijd, waarbij uit de resultaten ook een landenscore wordt berekend. In de individuele wedstrijd behaalde Mac Woltering een fraaie bronzen medaille met 38 stableford punten. De landenwedstrijd werd gewonnen door het team van Rendsburg, Almere werd met miniem verschil tweede (vorig jaar was het precies andersom). De wisselbeker staat daarom komend jaar in de prijzenkast van Rendsburg, maar volgend jaar…….

De zaterdag van de IYG stond in het teken van fun, zwemmen en de officiƫle afsluiting van de IYG door de burgermeester van Aalborg. De Almeerse golfploeg werd tijdens de fundag vereerd met een bezoek van Frank Weerwind, burgermeester van Almere. De burgermeester sprak uitgebreid met ons over golf, Almere, toekomstplannen en vriendschappen. Een leuk en zeer gewaardeerd bezoek van de eerste burger van Almere.

Na afloop van de fundag moest de accommodatie (wij sliepen in een school) worden opgeruimd en de tassen worden ingepakt. Ook vond dit jaar de traditionele kledingruil weer plaats tussen de deelnemers uit de verschillende landen. De zwart oranje trui van Almere werd door velen omgeruild naar het grijs-geel van Rendsburg, het rood-wit van Aalborg en naar diverse andere bijzondere combinaties. Sport verbroedert!

De IYG 2020 worden gehouden in het Duitse Rendsburg en golf staat ook dan op het programma. De Jeugdcommissie houdt de uitnodiging van de Stichting Partnersteden Almere nauwlettend in de gaten!

Coby-Wilma en Edwin van Essen