De international Youth Games 2019

Afgelopen dinsdag was het om 7:00 eindelijk zo ver: het vertrek naar Aalborg voor de International Youth Games 2019. Met twee bussen vol met spelers, begeleiders, materiaal, bagage en veel goed zin werd Aalborg in 14(!) uur bereikt. Na aankomst in Aalborg werd de groep verdeeld en met de bus naar de slaapplaatsen gebracht.

Woensdagochtend, na een avond en nacht met veel regen, stond de eerste golfwedstrijd op het programma: een Texas Scramble wedstrijd met internationaal samengestelde teams. De wedstrijd werd gespeeld op de golfbaan Ordenhoj. De weergoden waren de spelers goedgezind, net voor de eerste flight de baan in ging hield de regen op en brak bij tijd-en-wijle de zon zelfs door. De wedstrijd werd gewonnen door het team met daarin Mac Woltering namens Almere.

Woensdag aan het einde van de middag werden de IYG officieel geopend door de burgermeester van Aalborg. Hierbij was ook de Almeerse burgermeester Frank Weerwind aanwezig evenals de ongeveer 900 deelnemers.
Donderdag stond er een landenwedstrijd op het programma: Foursome. Na opnieuw een nacht met regen werd het snel droog en gingen de flights de baan in. Ook hier succes voor Almere! Donderdagmiddag vonden de eerste medailles ceremonies plaats met medailles voor Mac, Scot (2), Ronan en Wouter. De golfbegeleiders reikten deze middag het meegebrachte kado namens Almeerderhout uit aan de golforganisatie van Aalborg.

De IYG worden 1 keer per jaar gehouden tussen diverse uitwisselingssteden wereldwijd. Almere heeft partnerstedenverbanden met onder andere Aalborg (Dk), Lancaster (Eng), Rendsburg (D) en Raciborz County (Polen). De International Youth Games duren nog tot en met zaterdag 3 augustus 2019. Zondag is de busreis terug naar Almere.

Coby-Wilma en Edwin van Essen