International Youth Games 2019

Na de succesvolle organisatie door de gemeente Almere van het evenement in 2018, worden de International Youth Games 2019 georganiseerd door het Deense Aalborg. Ruim 4 dagen lang komen jongvolwassenen (geboren omstreeks 2003-2004 en 2005) bijeen om samen te sporten, te trainen en om deel te nemen aan diverse fun activiteiten!

Het Deense Aalborg is een van de oudste partnersteden van de gemeente Almere. Naast Almere zullen er nog 18(!) partnersteden van de gemeente Aalborg deelnemen aan het evenement. Accommodatie wordt gezocht in gymzalen en schoolgebouwen, eten wordt centraal verzorgd in het sport- en vrijetijdscomplex Freja.

De gemeente Almere vaardigt dit jaar een delegatie af van ongeveer 100 sporters en begeleiders om de eer van de gemeente hoog te houden. Naast onder meer volleybal, atletiek, badminton, basketbal, schermen, judo en voetbal staat dit jaar ook golf weer op het programma. Acht jeugdleden van Golfclub Almeerderhout strijden gedurende drie dagen op twee golfbanen om de prijzen: Kai Pinas, Floris Lute, Louis Scholman, Wouter Rietvelt, Scott & Mac Woltering en Ronan & Duncan van Essen. Coby-Wilma en Edwin van Essen hebben de schone taak om de golfafvaardiging te begeleiden!

Lees hier verder over de youth games 2019