Clubkampioenschappen Strokeplay Senioren 2019

Gefeliciteerd Carla Raap en Wiebe de Vries met jullie overwinning.

Zaterdag 25 en zondag 26 mei werd het clubkampioenschap Strokeplay gespeeld op IJmeer en Markermeer.
Het weer was prima met op de eerste dag weinig wind, de tweede dag was wat lastiger met windkracht 4. Maar dat maakt de uitdaging des te groter.
De baancondities waren enigszins lastig omdat de fairways en de greens door de hardheid een beetje onvoorspelbaar waren. Tactisch spelen is dan een vereiste. Er waren 50 deelnemers en na de eerste ronde ging Carolien Algie met 81 aan de leiding met gedeeld tweede Imgrid Faber en Carla Raap, beide 82 slagen.
Bij de heren ging Rene Schelwald met 79 slagen aan de leiding. In zijn kielzog zaten Kees Doorn en Wiebe de Vries met beiden 80 slagen. Al met al spannend voor de 2e ronde.
Het weer was uitdagend de volgende dag. Maar dit was voor onze koplopers geen probleem. Zowel Carla als Wiebe wisten hun positie te verbeteren en mochten zichzelf kampioenen noemen.
Met een totaal van 166 slagen voor Carla en 162 slagen voor Wiebe. Bij de dames is Evelyne Bennink 2e geworden met 167 slagen en bij de heren Nico van Scherpenzeel met 166 slagen.
Al met al een spannend Clubkampioenschap met hopelijk volgend jaar nog meer deelnemers. Voor alle uitslagen zie de website of het prikbord in de hal.