Feestelijke Koningswedstrijd

Zon, wind en regen. Onder wisselende weersomstandigheden speelden 100 clubleden zaterdag 27 april de jaarlijkse Koningswedstrijd. Veelal opgetuigd met allerlei oranje en/of rood-wit-blauwe kledingstukken en attributen vertrokken de deelnemers enthousiast naar hun, soms ver gelegen, startholes om daar om 14:00 uur met een shotgun te starten. De wedstrijdvorm was Texas Scramble in teams van 4 personen met 50% hcp. verrekening.
De feestvreugde nam merkbaar toe toen de deelnemers in de baan werden verrast met een glaasje oranjebitter, aangeboden door onze horeca, en een heerlijke snack. In hoeverre de golfprestaties hierdoor zijn beïnvloed heeft de wedstrijdleiding niet kunnen vaststellen. Wel scoorde één van de teams een eagle op IJmeer 2. Zelf waren zij daarover kennelijk zo verbaasd dat zij de wedstrijdleiding herhaaldelijk verzochten hiervan vooral eervol melding te maken. Bij deze dus. Bovendien was het uiteindelijk dit team dat de 1e prijs in de wacht sleepte.
Tot vreugde van de horeca maakten na afloop van de wedstrijd ruim 70 deelnemers gebruik van de mogelijkheid om één van de smakelijke ‘Koningshappen’ te nuttigen.

Uitslagen:
• Neary dames – Maaike Kroeze
• Neary Heren – Edward Jansen
• Nearest to the line dames – Gerda Schimmel
• Nearest to the line heren – Haris Djojosepoetro

• 1e prijs (60 slagen netto) – Irma Hille, Randal van Velzen, Ella van Duren, Jan van Duren
• 2e prijs (61 slagen netto) – Jacoline Patist, Peter Patist, Chris Bailey, Jeroen Hummeling
• 3e prijs (62 slagen netto) – Ingrid Prins, Patrick van der Wouw, René Pels, Birgit Elsinga

Wij danken de medewerk(st)ers van de horeca, caddiemaster Theo van den Bergh, fotograaf Ad Leidner en onze collega-matchmakers voor hun medewerking aan deze succesvolle Koningswedstrijd.

Marja Veltenaar en Willem Verheul