Foursome clubkampioenschappen

Afgelopen weekend, op 9 & 10 maart, werden de Foursome clubkampioenschappen gespeeld.
Voor degenen die niet bekend zijn met deze spelvorm: teams van twee, en je speelt slechts met één bal waarbij om de beurt wordt geslagen in Matchplay-vorm tegen een ander team.
Bij de dames hadden zich 12 koppels ingeschreven en bij de heren 15 koppels. Op zaterdag werden de achtste finales en de kwartfinales gespeeld, onder zeer lastige omstandigheden (veel wind en af en toe een pittige bui). Op zondagochtend, tijdens de halve finales, had de wind plaatsgemaakt voor gestaag vallende regen en dit maakte het er bepaald niet eenvoudiger op voor de overgebleven koppels. Ook in de middag bleef de regen voortduren, een echte slijtageslag dus voor de finalisten.
Bij de dames werd die finale gespeeld tussen Marianne Geers/Carla Raap tegen Maud Nyman/Carolien Algie. Direct hier achteraan streden Jesper Vos/Laurence Lichtenvoort Cats tegen Corné Sonderman/Peter Patist om de titel.
Onder toeziend oog van diverse toeschouwers die de koude en natte weersomstandigheden trotseerden, namen Marianne en Carla met zeer sterk spel direct een voorsprong op de eerste negen holes. Na de turn veranderde de situatie niet, de dames maakten geen enkele fout en na elf holes was de strijd beslecht (9&7).
Bij de heren was het verschil na negen holes nog klein, maar namen Jesper en Laurence op de tweede negen holes toch afstand en wisten zij met 5&4 te winnen.
Hulde voor de beide winnende koppels, die in hun dankwoord nog zeer terecht opmerkten dat de baan zich ondanks de slechte omstandigheden zeer sterk hield en de greenkeepers daarvoor hartelijk bedankten.

Namens de MatchMakers, Fred Wickel en Maarten Klein