Vrijwilligersmiddag baanonderhoud

De 63e vrijwilligersmiddag baanonderhoud staat gepland op donderdagmiddag 14 februari 2019.
Als gebruikelijk beginnen we om 12:30; melden in het greenkeepershuis en klaar om ca. 15:00. Aansluitend krijgt u een toelichting over een onderwerp over de baan, afgesloten met een drankje.
U wordt weer van harte uitgenodigd om deel te nemen.
Gaarne als u wilt en kunt, voor een goede organisatie, een bevestiging-mailtje naar aejdoyer@gmail.com of intekenen op de lijst in de hal.

Op de 62e middag, 17 januari, waren er ondanks de slechte weersvoorspellingen en (griep)afzeggingen 7 deelnemers. Het was, ondanks die voorspelling, fris maar goed weer voor baanonderhoud. 6 Vrijwilligers hebben 2 greenkeepers geholpen bij het knotten van de wilgen achter IJmeer 5 en 6. De greenkeepers deden het zaagwerk, de vrijwilligers het bundelen van de takken. De 7e vrijwillig(st)er deed samen met een greenkeeper een rondrit om prullenbakken te legen en ballenwassers te vullen. Jammer genoeg dit keer geen gebruikelijke stroopwafel-ondersteuningsronde.
Om 15:00 vertelde Jan Buman bij een drankje in het greenkeepershuis over alle voorwaarden en verschillen tussen particulier en zakelijk gebruik van kettingzagen. Ook het spuiten van gewasbeschermingmiddelen kwam aan de orde. Wederom boeiend en een aangename afsluiting van een mooie middag.

Ewoud Doyer, lid baancommissie