Van de regelcommissie

Binnen de huidige golfregels bestaat de mogelijk om een plaatselijke regel te formuleren hoe te handelen bij de situaties waarbij de bal verloren en of buiten de baan.
Hieronder volgt de handelwijze.
Voorbeelden van de toepassing van deze regel kun je vinden op het baaninfo bord rechts in het voorportaal van het clubhuis.

R 18.2 Plaatselijke Regel. Hoe te handelen bij een verloren bal of een bal buiten de baan

Een bal is verloren wanneer de bal niet, binnen 3 minuten nadat met zoeken gestart is , gevonden wordt.
Wanneer je vervolgens bij benadering bepaalt waar de bal had moeten liggen, of waar de bal de grens van de baan gepasseerd heeft, mag je met twee strafslagen een nieuwe bal droppen op een gelijke afstand tot de green van dit referentie punt, in de baan niet dichter bij de hole.
In de praktijk ga je staan op de dit referentie punt en kijk je op je golf horloge, dan zie je de afstand tot het midden van de green, vervolgens loop je naar een plek in de baan (dit mag soms in de fairway zijn maximaal 2 stoklengtes van de rand van de fairway, mits niet dichter bij de hole) en drop je een bal op een gelijke afstand naar het midden van de green.

Deze tijdelijke plaatselijke regel is geldig tot eind februari waarna de regelcommissie zal evalueren of deze plaatselijke regel geheel of gedeeltelijk zal worden toegepast de rest van het jaar.
Voor de snelheid van het spel zou het bijvoorbeeld slecht toegepast kunnen worden voor een verloren bal en niet voor een bal buiten de baan. We zouden ook alle buiten de baan gedeelten kunnen vervangen voor rode hindernissen.
Jullie inbreng wordt op prijs gesteld, je kunt reageren via regelcommissie@almeerderhout.nl.