Nieuws van de Bedrijvencommissie

PROGRAMMA 2018

Op vrijdag 12 januari 2018 wordt na een 9-holes shotgun wedstrijd de nieuwjaarsborrel gehouden.

De data waarop de wedstrijden van de businesscompetitie verspeeld worden zijn donderdag 29 maart, maandag 7 mei, vrijdag 8 juni, vrijdag 29 juni en vrijdag 27 juli.

De jaarlijkse sponsordag wordt gehouden op vrijdag 28 september.

Op 6 september wordt een Ryder Cup wedstrijd gespeeld tegen de businessclub van Heelsum op hun baan.

In het eerste kwartaal van 2018 is er op supersunday op het thuishonk van de Almeerse Hockey Club wederom een rendez-vous met hun businessclub.

Op 16 oktober 2018 vindt op de Haarlemmermeerse de wedstrijd plaats tussen de Kampioenen van de businesscompetities van de golfbanen die deel uitmaken van de Hospitality Chain.

Ook in 2018 wordt de Laddercompetitie weer gespeeld.

Na de zomerperiode worden er, afhankelijk van de weersomstandigheden,  wintergolfwedstrijden gespeeld. Na afloop van de 9-holes shotgun wedstrijd zal een lid van de businessclub een korte inleiding houden over zijn/haar bedrijf.

 

Nieuwe leden van de businessclub 2018

Y. Boendermaker, advocaat (Yorick Boendermaker)

Iljac (Wim Pruim)

Qien BV (Ronald Peet)

Manageable BV (Richard Haeck)

ICT Architects (Ton Voogt)

Antaurus Vermogensbeheer (Ben Noy)

 

UITSLAGEN 2017

De Businesscompetitie 2017 is gewonnen door Verwoert Installatietechniek (Dennis Verwoert). Custom Built GolfClubs (Ruud Visser) werd fraai tweede. Energie Planeet (Roland de Wit) won met overmacht het  Rabobank Birdie klassement.

Op 19 oktober vertegenwoordigden Verwoert Installatietechniek en Custom Built Golfclubs onze businessclub op de Batouwe voor het kampioenschap van de businesscompetities van de Hospitality Chain. De wedstrijd werd gewonnen door de BC Princenbosch. De teams van Almeerderhout deelden de derde plaats met Heelsum. Wij kijken terug op een zonnige, gezellige en sportieve dag met uitstekende gastheren, de BC van de golfclub De Batouwe. Volgend jaar zal de wedstrijd worden gespeeld op De Haarlemmermeerse.

De eerste 10 plaatsen van de businesscompetitie 2017:

 1. Verwoert Installatietechniek 24 punten
 2. Custom Built Golf Clubs          19
 3. KBenP/Google                           18
 4. Multicopy                                  14
 5. Xciting                                        14
 6. Q-TC Nederland                        13
 7. TDA                                             13
 8. WebbyQ                                     13
 9. Energie Planeet                        12
 10. Van Lanschot                            11

 

De wedstrijd van de sponsordag op 1 september is gewonnen door het team dat bestond uit Peter van Beugen, Rudy Stokvis, Ton Voogt en Chris van de Vooren met 57 slagen netto; Dennis Verwoert, Rob Nansink, Roderick Bijker en Danny Jansen werden met een netto score van 58 knap tweede.

John Oostveen won de laddercompetitie.

Etiquette

In het vuur van het spel is het mogelijk dat iemand even geen oog heeft voor de etiquette, de standaard regels die op iedere golfbaan gelden. Daarom lijkt het ons nuttig enkele belangrijke regels onder de aandacht te brengen, in de wetenschap dat vrijwel al onze sponsoren en bedrijfsleden hiervan prima op de hoogte zijn en de regels correct naleven.

 • Kijk op de green of u een pitchmark heeft gemaakt en repareer deze. Ziet u een pitchmark die een andere speler vergeten is, repareer deze dan ook.
 • Haal nooit de bal met uw putter-kop uit de hole om beschadiging te voorkomen.
 • Als u een plag uit de teebox of fairway slaat, leg deze terug en druk het even aan.
 • Als u uit de bunker moet spelen, loop deze dan van de lage kant in en hark de bunker daarna weer even netjes aan. Het is al vervelend genoeg om uit de bunker te moeten spelen en als de bal dan ook nog in een voetstap ligt is de straf 3x zo zwaar.
 • De witte pijlen voor de green geven de grens aan waar u met uw trolley of buggy mag komen. Dit om te snelle slijtage voor de green te voorkomen.
 • Zet uw trolley of buggy alvast in de richting van de volgende hole zodat u ná het uitholen niet terug hoeft te lopen en daarmee de spelers achter u onnodig ophoudt.
 • Als u deze regels respecteert is die nu komt overbodig, maar voor de zekerheid: het is not done met de trolley of buggy tussen de bunker en de green te rijden.
 • Rij niet met uw trolley of buggy over de teebox!
 • Verliest uw flight afstand op de flight voor u, terwijl ze achter u steeds staan te wachten, laat dan door! Ook als u zoekt naar uw bal, terwijl achter u spelers naderen, laat dan door. Dat vergroot het spelplezier.
 • Tip bij het doorlaten op een Par 4 of 5 als er spelers op de teebox achter u staan. Als zij hebben afgeslagen en u heeft uw bal gevonden, speel deze dan terwijl de flight achter u komt aanwandelen! Zo kunt u met uw flight meewandelen met de naderende flight na hun 2e schot en maakt u intussen ruimte voor de volgende flight om te kunnen afslaan.

 

Handicapregistratie voor leden van de businessclub bij Golfclub Almeerderhout

Bijhouden handicapregistratie voor € 41,00 (inclusief bijdrage NGF) per kalenderjaar normaal € 75,00 in 2018). Het aantal personen dat daar gebruik van kan maken komt overeen met het aantal wildcards, zoals vermeld in het contract. Wat krijgt men hiervoor?

 • Handicapregistratie
 • Collectieve aansprakelijkheidsverzekering van de NGF (tijdens de uitoefening van de golfsport op secundaire basis WA-verzekerd, inclusief buitenlanddekking). Het eigen risico bedraagt € 125,00 per gebeurtenis)
 • Wordt automatisch ieder jaar verlengd, mits opgezegd voor 1 november