Nieuws van de Bedrijvencommissie

PROGRAMMA 2017

De data waarop de wedstrijden van de businesscompetitie verspeeld worden zijn vrijdag 24 maart, maandag 24 april, maandag 29 mei, vrijdag 30 juni en vrijdag 28 juli.

De jaarlijkse sponsordag wordt gehouden op vrijdag 1 september.

Op donderdag 28 september is er een rendez-vous met de businessclub van de Almeerse Hockey Club. Voorafgaand aan de samenkomst is er een 9-holes shotgun wedstrijd en een clinic. Alex Verga, meervoudig Argentijns international en toptrainer en onlangs benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, zal een inleiding houden over top-hockey.

Op 19 oktober vindt op de Batouwe de wedstrijd plaats tussen de Kampioenen van de businesscompetities van de golfbanen die deel uitmaken van de Hospitality Chain.

Ook in 2017 wordt de Laddercompetitie weer gespeeld.

Na de zomerperiode worden er, afhankelijk van de weersomstandigheden,  wintergolfwedstrijden gespeeld. Na afloop van de 9-holes shotgun wedstrijd zal een lid van de businessclub een korte inleiding houden over zijn/haar bedrijf.

 

Nieuwe leden van de businessclub 2017

Surleau (Will de Graaf)

Unet (Theo de Vries)

IM Duurzaam BV (Cor van de Geest)

Custom Built Golfclubs (Ruud Visser)

Fiscamere (Willem Jan Repko)

A. Jorritsma (Annemarie Jorritsma)

iRent (Roderick Bijker)

Manageable BV (Richard Haeck)

UITSLAGEN 2017

De Businesscompetitie 2017 is gewonnen door Verwoert Installatietechniek (Dennis Verwoert). Custom Built GolfClubs (Ruud Visser) werd fraai tweede. Energie Planeet (Roland de Wit) won met overmacht het  Rabobank Birdie klassement.

Op 19 oktober vertegenwoordigen Verwoert Installatietechniek en Custom Built Golfclubs onze businessclub op de Batouwe voor het kampioenschap van de businesscompetities van de Hospitality Chain.

De eerste 10 plaatsen van de businesscompetitie 2017:

 1. Verwoert Installatietechniek 24 punten
 2. Custom Built Golf Clubs          19
 3. KBenP/Google                           18
 4. Multicopy                                  14
 5. Xciting                                        14
 6. Q-TC Nederland                        13
 7. TDA                                             13
 8. WebbyQ                                     13
 9. Energie Planeet                        12
 10. Van Lanschot                            11

 

De wedstrijd van de sponsordag op 1 september is gewonnen door het team dat bestond uit Peter van Beugen, Rudy Stokvis, Ton Voogt en Chris van de Vooren met 57 slagen netto; Dennis Verwoert, Rob Nansink, Roderick Bijker en Danny Jansen werden met een netto score van 58 knap tweede.

Etiquette

In het vuur van het spel is het mogelijk dat iemand even geen oog heeft voor de etiquette, de standaard regels die op iedere golfbaan gelden. Daarom lijkt het ons nuttig enkele belangrijke regels onder de aandacht te brengen, in de wetenschap dat vrijwel al onze sponsoren en bedrijfsleden hiervan prima op de hoogte zijn en de regels correct naleven.

 • Kijk op de green of u een pitchmark heeft gemaakt en repareer deze. Ziet u een pitchmark die een andere speler vergeten is, repareer deze dan ook.
 • Haal nooit de bal met uw putter-kop uit de hole om beschadiging te voorkomen.
 • Als u een plag uit de teebox of fairway slaat, leg deze terug en druk het even aan.
 • Als u uit de bunker moet spelen, loop deze dan van de lage kant in en hark de bunker daarna weer even netjes aan. Het is al vervelend genoeg om uit de bunker te moeten spelen en als de bal dan ook nog in een voetstap ligt is de straf 3x zo zwaar.
 • De witte pijlen voor de green geven de grens aan waar u met uw trolley of buggy mag komen. Dit om te snelle slijtage voor de green te voorkomen.
 • Zet uw trolley of buggy alvast in de richting van de volgende hole zodat u ná het uitholen niet terug hoeft te lopen en daarmee de spelers achter u onnodig ophoudt.
 • Als u deze regels respecteert is die nu komt overbodig, maar voor de zekerheid: het is not done met de trolley of buggy tussen de bunker en de green te rijden.
 • Rij niet met uw trolley of buggy over de teebox!
 • Verliest uw flight afstand op de flight voor u, terwijl ze achter u steeds staan te wachten, laat dan door! Ook als u zoekt naar uw bal, terwijl achter u spelers naderen, laat dan door. Dat vergroot het spelplezier.
 • Tip bij het doorlaten op een Par 4 of 5 als er spelers op de teebox achter u staan. Als zij hebben afgeslagen en u heeft uw bal gevonden, speel deze dan terwijl de flight achter u komt aanwandelen! Zo kunt u met uw flight meewandelen met de naderende flight na hun 2e schot en maakt u intussen ruimte voor de volgende flight om te kunnen afslaan.

 

Handicapregistratie voor medewerkers van bedrijfsleden en sponsors bij Golfclub Almeerderhout

Heeft u medewerkers die golfen? Speciaal voor deze medewerkers hebben wij een mooie aanbieding: Bijhouden handicapregistratie voor € 41,00 (inclusief bijdrage NGF) per kalenderjaar normaal € 75,00 in 2017). Het aantal personen die daar gebruik van kunnen maken komt overeen met het aantal wildcards, zoals vermeld in het contract. Wat krijgt men hiervoor?

 • Handicapregistratie
 • Gratis gebruik Driving Range Golfclub Almeerderhout
 • € 10,00 korting op 18-holes greenfee bij Golfclub Almeerderhout
 • Golfjournaal (één per adres)
 • Collectieve aansprakelijkheidsverzekering van de NGF (tijdens de uitoefening van de golfsport op secundaire basis WA-verzekerd, inclusief buitenlanddekking). Het eigen risico bedraagt € 125,00 per gebeurtenis)
 • Wordt automatisch ieder jaar verlengd, mits opgezegd voor 1 november